H2O Zero EU

SI FUNKSIONON ZBUTËSI I UJIT KRIPOR? CILAT JANË PËRPARËSITË DHE KUFIZIMET E SAJ? PSE ËSHTË KAQ SHQENT?

FORWARD

For decades, we have been dealing with scale compaction problems due to water rich in minerals (calcium and magnesium), which is called hard water. 

Nowadays, it is the mass marketed salt softener, it can be found online (Amazon, ManoMano) or in wholesalers (Leroy Merlin, Richardon) 4 out of 5 people who  

buy a salt softener admit they don't know:  

• How it works
• What is softened water
• Why does water taste different (so you have to buy bottles at the supermarket)
• Why does water taste different (so you have to buy bottles at the supermarket)
• Hidden costs (maintenance, salt, electricity, overconsumption of water)

VIKTOR SCHAUBERGER
EMMETT CULLIGAN

History

The salt softener was born in 1924, created by Emmett Culligan himself, his first machines were intended for the residential market (2 world leaders today, Culligan and BWT).

The Vortex Effect was discovered by Viktor Schauberger in 1920. He demonstrated through numerous experiments that water maintaining its natural rotation is constantly regenerated and remains pure. The final, structured and clean water is not corrosive or scaling, not even in pipes!

OPERATION OF THE SALT SOFTENER

• Exchange the resin loaded with salt
• Exchange of minerals during the transition of water to resin (calcium vs. salt)
• Softener regeneration cycle (resin wash and salt refill)
• Shkarkimi i larjes në kanalizime

CONSEQUENCES OF SALT SOFTENER

Është një proces kimik që denatyron ujin duke reduktuar përmbajtjen e tij minerale. Ju menjëherë ndjeni një ndryshim në shijen e ujit, një ndjenjë të lëkurës së thatë, madje edhe të irrituar. Pamundësia për t’u hidratuar në mënyrë natyrale me ujë të zbutur, prandaj blerja e ujit në shishe në supermarkete.
For proper operation, a water regeneration cycle is necessary, the moment its resin no longer contains salt, an automatic cleaning is established, creating an overconsumption of water. The latter will evacuate the waste water and salt (brine) in nature.
Installation is expensive, it is necessary to create connections and equipment. Not to mention electricity costs, salt and excess water consumption.
Në përgjithësi është e nevojshme të pajtoheni në një kontratë vjetore mirëmbajtjeje e cila është e shtrenjtë, por e nevojshme për të siguruar funksionimin e duhur dhe për të ruajtur jetëgjatësinë e saj. Nëse e bëni vetë, duhet të pastroni rregullisht rezervuarin e kripës për të shmangur përhapjen e baktereve, të kontrolloni nivelin e kripës, të blini çanta dhe t’i mbani ato (25 kg) dhe të çmontoni rezervuarin për të pastruar ose ndryshuar rrëshirat e shkëmbimit të paktën një herë në vit.

VORTEX ATTENUATOR IN SEVERAL FIGURES:

NB: Zbutësi i vorbullës lidhet drejtpërdrejt me furnizimin e përgjithshëm ekzistues të ujit të ftohtë, pa bërë modifikime të mëdha.

• Nuk ka konsum të ujit
• Nuk ka kimikate
• Nuk ka lidhje elektrike
The Vortex effect revitalises the water
• Nuk kërkohet mirëmbajtje

– The Vortex softener costs on average:

• 1005 € (BLERJA) • + 300 € (INSTALIM) • + 0 €/VIT (ABONIM PËR MIRËMBAJTJE) • + 0 €/VIT (KONSUMI UJI/ENERGJI ELEKTRIKE) • + 0 €/VIT (QESË KRIPË)

VORTEX SOFTENER INSTALLATION VIDEO

IF YOU ARE INTERESTED AND WANT MORE INFORMATION...

DO NOT HESITATE TO CONTACT US