H2O Zero EU

SI FUNKSIONON ZBUTËSI I UJIT KRIPOR? CILAT JANË PËRPARËSITË DHE KUFIZIMET E SAJ? PSE ËSHTË KAQ SHQENT?

PARATHËNIE

Për dekada, ne jemi marrë me problemet e ngjeshjes së shkallës për shkak të ujit të pasur me minerale (kalcium dhe magnez), që quhet ujë i fortë . 

Në ditët e sotme, është zbutësi i kripës që tregtohet masivisht, ai mund të gjendet në internet (Amazon, ManoMano) ose te shitësit me shumicë (Leroy Merlin, Richardon) 4 nga 5 persona që  

blej një zbutës kripe pranojnë se nuk e dinë:  

• Si punon
• Çfarë është uji i zbutur
• Pse ndryshon shija e ujit (kështu që duhet të blini shishe në supermarket)
• Ndikimi mjedisor (shkarkimi i shëllirë/kripës në kanalizime)
• Kostot e fshehura (mirëmbajtje, kripë, energji elektrike, mbikonsumim i ujit)

VIKTOR SCHAUBERGER
EMMETT CULLIGAN

HISTORI

Zbutësi i kripës lindi në 1924, i krijuar nga vetë Emmett Culligan, makinat e tij të para ishin të destinuara për tregun e banesave (2 liderë botërorë sot, Culligan dhe BWT).

Efekti Vortex u zbulua nga Viktor Schauberger në vitin 1920. Ai demonstroi përmes eksperimenteve të shumta se uji duke mbajtur rrotullimin e tij natyror rigjenerohet vazhdimisht dhe mbetet i pastër. Uji final, i strukturuar dhe i pastër nuk është gërryes apo shkallëzues, as në tuba!

FUNKSIONIMI I ZBUTËSIT TË KRIPËS

• Shkëmbeni rrëshirën e ngarkuar me kripë
• Shkëmbimi i mineraleve gjatë kalimit të ujit në rrëshirë (kalciumi kundër kripës)
• Cikli i rigjenerimit të zbutësit (larje me rrëshirë dhe rimbushje me kripë)
• Shkarkimi i larjes në kanalizime

PASOJAT E ZBUTËSIT TË KRIPËS

Është një proces kimik që denatyron ujin duke reduktuar përmbajtjen e tij minerale. Ju menjëherë ndjeni një ndryshim në shijen e ujit, një ndjenjë të lëkurës së thatë, madje edhe të irrituar. Pamundësia për t’u hidratuar në mënyrë natyrale me ujë të zbutur, prandaj blerja e ujit në shishe në supermarkete.
Për funksionimin e duhur, është i nevojshëm një cikël rigjenerimi i ujit, në momentin që rrëshira e tij nuk përmban më kripë, vendoset një pastrim automatik duke krijuar një mbikonsum të ujit. Kjo e fundit do të evakuojë mbetjet e ujit dhe kripës (shëllirë) në natyrë.
Instalimi është i shtrenjtë, është e nevojshme të krijohen lidhje dhe pajisje. Pa përmendur kostot e energjisë elektrike, kripën dhe konsumin e tepërt të ujit.
Në përgjithësi është e nevojshme të pajtoheni në një kontratë vjetore mirëmbajtjeje e cila është e shtrenjtë, por e nevojshme për të siguruar funksionimin e duhur dhe për të ruajtur jetëgjatësinë e saj. Nëse e bëni vetë, duhet të pastroni rregullisht rezervuarin e kripës për të shmangur përhapjen e baktereve, të kontrolloni nivelin e kripës, të blini çanta dhe t’i mbani ato (25 kg) dhe të çmontoni rezervuarin për të pastruar ose ndryshuar rrëshirat e shkëmbimit të paktën një herë në vit.

ZBUTËSI VORTEX NË DISA FIGURA:

NB: Zbutësi i vorbullës lidhet drejtpërdrejt me furnizimin e përgjithshëm ekzistues të ujit të ftohtë, pa bërë modifikime të mëdha.

• Nuk ka konsum të ujit
• Nuk ka kimikate
• Nuk ka lidhje elektrike
Efekti Vortex rigjallëron ujin
• Nuk kërkohet mirëmbajtje

– The Vortex softener costs on average:

• 1005 € (BLERJA) • + 300 € (INSTALIM) • + 0 €/VIT (ABONIM PËR MIRËMBAJTJE) • + 0 €/VIT (KONSUMI UJI/ENERGJI ELEKTRIKE) • + 0 €/VIT (QESË KRIPË)

VIDEO INSTALIMI I ZBUTËSIT VORTEX

NËSE JENI TË INTERESUAR DHE DËSHIRONI MË SHUMË INFORMACION...

MOS NGURONI TË NA KONTAKTONI